Jumaat, 31 Disember 2010

dilemma handphone!

salam 1 malaysia!

dulu masa sekolah susah gila nak tengok member member sendiri pakai handphone tapi sekarang budak sekolah rendah pon dah ada handphone segala bagai!canggih manggih lagi. nak call ayah suruh datang amik kat sekolah pon pakai 3G! hehe. ye ke?


aku dulu dapat pakai handpone masa tingkatan 3 or 4 camtuh lah! dah lupa! tu pon handphone cikai ja! tak mampu nak pakai handphone mahal!korang plak macam mana?

dah bermacam jenis handphone aku pakai! first handphone aku pakai..nokia 3310! cikai kan tapi handphone tuh memang berjasa and tahan lama! hehe :P


nokia 3310


lepas tuh tukar handphone lain plak! handphone nokia 1100i memang best pakai.keypad dia lembut gila.lagi semangat nak taip message! hehe :P phone yg first aku pakai tuh pon terus dilupakan selama-lamanya!.



nokia 1100

abes aje form 5.aku kerja kejap sambil tunggu result SPM! time tuh dah demand cikit sebab ada duit lebih kan! nak pakai la handphone yang canggih ada camera, MMS semua la.beli la handphone baru lg!survey punyer survey aku pon beli la handphone nokia 5300.


nokia 5300

aku pakai handphone nokia nih sampai la aku masuk kolej tapi malang gila nasib aku sebab phone nih hilang ntah ke mana!bila nak masuk semester kedua aku dapat ptptn!aku pon gunakan duit ptptn tuh untuk beli handphone baru.kali nih aku tukar brand! aku pakai sony ericson! sayang gila sony tuh! semua perfect! sony ericson c510

.

sony ericson c510

tapi phone nih aku pakai setahun ja! bukan hilang lagi tapi rosak sebab masuk air masin ! aku pergi pulau kapas aritu and aku terlupa nak keluarkan handphone dari seluar. punyer la seronok maen air ssampai lupa handphone tuh.pastuh aku tukar la ke handphone lain plak. bukan sony or nokia. handphone baru aku tuh brand ximax!


ximax

tapi aku tak suka sangat pakai phone nih.seminggu pakai aku rase macam nak tukar ja ngan handphone lain tapi tak sempat nak tukar lain.kedeboooom! rosak lagi! memang sakit ja hati!

sekarang nih aku pakai phone BranD LG! aku dah try search kat google tapi tak jumpa pon!nampaknya handphone latest yg aku pakai tade kat internet pon! lagi cikai dari 3310~

p/s : sapa nak taja handphone kat aku!




17 ulasan:

  1. heeh :P tersilap publish td! nak kene buang balik!

    BalasPadam
  2. tika : mesti ah! handphone tahan lasak kan!

    BalasPadam
  3. 3310 jugak yg terbaik..huhu

    BalasPadam
  4. E.d.y : huhu :P tau tape! xde masalah kalau pakai 3310!

    BalasPadam
  5. salam...

    singgah sambil follow ur blog..


    **selamat tahun baru 2010...**folower ke 89

    BalasPadam
  6. ximax? hehe. macam tak pernah dgr. bahaya gak eh kalau beli hp pelik2 ni, kang nak servis susah kot


    www.affanruslan.com

    BalasPadam
  7. affan : ximax handphone buatan malaysia!

    BalasPadam
  8. waaa... hp sony nina pon rosak laaa.... gerammm!!

    BalasPadam
  9. nina : sabar aje la !

    miss_neeya : sygkan hp 3310 tuh tahan kot

    BalasPadam
  10. weyh!! nokia 3310!! baling kepala anjing, anjing bleyh pening woo... muahahaah

    BalasPadam
  11. anat : unik kan! bukan bole call ngan sms aje kan! flexible tul!`

    BalasPadam