Selasa, 7 Disember 2010

bahagia ke macam nih?

Hai anak-anak ikan sekalian marilah kita duduk bersama menyelami hati budi perasaan sorang lelaki innocent meh yer :P.*sambil buat mata bulat – bulat besar sebesar mata ikan kerapu dan bersinar macam kucing parsi.aku nak kongsi satu bende ngan korang.
Selalu bila tengok orang laen bahagia. Jalan lenggang2 itik. I sayang u, u sayang I. bersilang tangan jalan tepi kolam. U jump , I jump.wahh. kalau dah kapel kan.memang nak seromantik yang boleh!!.tapi penah tak terasa yang dalam kebahagian yang korang alami tuh sebenarnya ada kesengsaraan di masa depan?
Ada beberapa situasi yang aku nak kongsi ngan korang.aku nih berfikir beyond the limit cikit.kadang-kadang melalut ntah pape.dont get so serious la dengan apa yang aku nak kongsi meh terutama para –para sakura wanita.muahaha :P.
Situasi satu.
Girlfriend aku sanggup pakai macam gladiator bawak pedang besar and bapak tajam giler nak pegi bunuh orang yang cube ngorat aku sebab dia cakap dia cintakan aku padat2.walhal bile ada mamat lagi hensem nak mampos g ngorat dia boleh plak dia cakap kat aku “awak??saya ada penyakit bahaya.so kite kene putus.sorry sayang”.besoknya lepas balik dari pasar beli ikan bilis nak masak sambal pedas.ade plak kenduri kawen berlangsung.macam anak mami la aku pegi mengendap kejap.tut .tut. gf aku yang nak kawen.no no no no.ex-gf aku yang nak kawen.fuh.. “Penyakit bahaya” ke “bf baru”??..senget punyer gf.
Situasi kedua.
Bila saya demam awak datang rumah bawak macam-macam.buah epal, oren, anggur, mempelam dan segala bagai jenis sayur-sayuran berkhasiat dengan alasan nak bagi sy cepat sihat dan bila saya dah sihat boleh la kita selalu pegi dating kat taman bunga tepi rumah jiran awak tuh!. Bila sy dah sihat and ajak awak g dating kat tempat yang lgi best.awk cakap tak boleh sbb mak awk tak bagi.walhal awk mengidam sangat nak pegi ke taman bunga tuh sbb awk nak tengok mamat ensem yang jual karipap kat taman bunga tuh kan.macam la tatau.besoknya terus mintak putus ngan saya.and then, lusanya plak,awk ngan mamat hensem tuh berdating sambil makan karipap basi kat situ!! ..errr…bedebah punyer gf.
Situasi ketiga.
Saya ni keja pon tak seberapa.gaji plak nak wat beli kacang buncis pon tak lepas. Tapi tiap-tiap bulan saya simpan duit nak belikan awak rantai emas yang tak berapa nak karat sangat tuh.bila dah cukup duit dan rantai pon dah beli nak bagi awk.awk cakap terima kasih sangat sbb belikan rantai emas tuh dan awk cakap lagi tanpa henti. Awak cakap mcm ni “ maaflah syg,I tak dapat nak terima pemberian u ,simpan la rantai tuh untuk hari perkahwinan kita nanti”.saya pon menyorak keriangan macam da lepas minum isotonic.walhal kat umah awk dah penuh dengan barang kemas pemberian lelaki lain yang lagi kaya dan berduit dari saya sampai boleh plak awk gantung barang kemas tuh kat depan rumah buat lampu kelip2 time raye pause arituh.patot la awk tak nak terima”. Papadom punyer gf.
Cukup la dengan 3 imaginasi karut marut carut aku neh.maybe ade je yang tak paham.meh nak terangkan balik.ok.sebenarnya aku nak cakap ..semua yang Nampak baik tak sebenarnya indah macam citer dongeng zaman2 dulu.contohnya macam perempuan2 kat atas tuh lah.cakap cinta la ape la tp sebenarnya dalam diam2 ade agenda lain. Clear??clear??? ok. Bagus.yang tak paham pon buat2 lah paham.

28 ulasan:

  1. zaman la ni mmg payah nak cari yang btol2 setia.. huhu..

    BalasPadam
  2. hentah la!!..
    hang takpa la dah ada shiela!!

    hikhik..

    BalasPadam
  3. siot girl cmtuh.. ahahah.. sila tampor halkum dia. ahahah..
    tapi mmg ada tau girl cmtuh! ahahahah..
    so, anat kena stuju la ngn arep

    BalasPadam
  4. haha :P..
    tak jumpe2 halkum dia..
    camne nak buat??huhu :P

    BalasPadam
  5. heheheh... tampo dagu dia cukup44 kali.. ahahahah

    BalasPadam
  6. anat : haha :P 44??bg cukup 50 la
    senang,,,haha :P

    shazmiey : nape terdiam ..tak
    pecaye ke ??

    BalasPadam
  7. pompuan cmtuh tampar lelaju :0
    biar dia sedar..hehehhe

    BalasPadam
  8. incikizziey : hahaha :P..
    bak kata ANATI SOKI,
    tampar halkum dia..
    hikhik..

    BalasPadam
  9. kesian pompuan cmtuh. jgn sekse dia.
    tembak lelaju. cpt mati. tade dera.
    heee~

    BalasPadam
  10. oiyt..!!puan joliey lg ganas woh..tembak teros.

    BalasPadam
  11. pecaya je...nasib baik lah aku masih single..heheh..

    BalasPadam
  12. shazmiey : hehe :P..ye ke?? lau da ade nti BEWARE!! HUHU~

    BalasPadam
  13. hahaha...ko carikkan aku la..hahah..amcm?

    BalasPadam
  14. hahaha..kesitu plak..ade la tuh jodoh ko nti..hhuhuhu~~

    BalasPadam
  15. hahaa...betul2!! ko bro bila nak kawin nih.pas kawin konfem2 je xpaya pening fkir semua nih.hehe..

    BalasPadam
  16. kan anat dah ckup.. sume org tahu nak tampo je.. ahaha.. sila sokong statement anati soki.. cepat cepat.. ahahahah

    BalasPadam
  17. hahaha..ak ske yg fest 2..haha
    arip sem depan ko try ar cple..haha

    BalasPadam
  18. Saya biasanya tidak posting dalam Blog tapi blog Anda memaksa saya untuk, bekerja luar biasa .. indah ...

    BalasPadam
  19. aloo tuan tanah, saya ada tag u dlm entri kat dlm blog aku... sila lihat ye...

    BalasPadam
  20. alongxp ; dah bace da..lampu ape tuh??lampu minyak tanah ke??hehe

    BalasPadam
  21. gbum ; cukup la dengan pengalaman kawan2..hik hik

    BalasPadam
  22. sumomo : hik hik..ragam2 orang kapel!!

    BalasPadam
  23. SHAZMIEY : ADE lak kawen..diploma pon x lepas lg.!!

    BalasPadam
  24. 2 situasi kat atas tu, pompuan tnggalkan bf sbb laki ensem?? weird...

    BalasPadam